Lelaki Bermasalah Menelefon Ustaz. Apa Yang Terjadi Selepas Itu Sangat Mengharukan.

Pemanggil: Assalamua’laikum Ustaz.
Ustaz: Waa’laikumussalam w.m.w.b

Pemanggil: Saya XXX dari KL nak minta bantuan Ustaz ni.
Ustaz: Ya! Ada apa yang saya boleh bantu?

Pemanggil: Macam ni Ustaz,
anak saya ni degil, tak ikut kata, malas belajar dan tak nak pergi sekolah. Nak mintak Ustaz tolong ubatkan, pulihkan semangat dan buatkan air penerang hati supaya dia lembut hati, senang faham, mudah belajar dan rajin pergi sekolah.
Ustaz: Oh… ye ke? Boleh…. Tapi saya masih cuti Raya di Johor ni. Minggu depan baru saya balik ke KL.

Pemanggil: Takpe Ustaz, saya tunggu Ustaz balik KL. Saya dah tak sabar nak jumpa Ustaz ni. Kawan saya, ZZZ yang suruh saya hubungi Ustaz. Dia sangat puashati dengan cara Ustaz merawat.
Lepas tu Ustaz, saya nak mintak Ustaz tolong tengokkan Kakak saya juga. Dia selalu cakap sorang-sorang, tiba-tiba menangis, kadang-kadang tu menjerit-jerit. Saya pun tak tau kenapa. Dah banyak kali bawak pergi hospital tapi Doktor kata takde sakit apa-apa.
Lagi satu Ustaz, saya nak mintak Ustaz tolong “PAGAR” rumah saya dan buatkan “PENDINDING” untuk rumah saya. Kalau waktu malam, saya selalu dengar bunyi-bunyi pelik dalam rumah saya. Baru-baru ni pulak, pencuri masuk rumah saya. Banyak barang berharga yang hilang.
Ustaz: In Shaa Allah.

Pemanggil: Saya ada satu lagi masalah ni Ustaz.
Ustaz: Masalah apa? Cakaplah!

Pemanggil: Sejak kebelakangan ni, perniagaan saya semakin merosot. Pelanggan pun semakin berkurangan. Hinggakan ada pelanggan tetap saya kata nampak kedai saya sentiasa tutup. Sedangkan tiap-tiap hari saya buka kedai. Kesannya fikiran saya sering terganggu, susah nak tidur malam, hilang selera makan dan sekarang ni rumahtangga saya pun bermasalah Ustaz.
Ustaz: Baiklah. Banyakkan bersabar ye!. Semua tu ujian Allah. Pasti ada hikmah disebaliknya. In Shaa Allah minggu depan kita jumpa.

Pemanggil: Saya dah rasa macam putus asa Ustaz. Banyak betul dugaan dan masalah dalam hidup saya ni.
Ustaz: Allah menurunkan penyakit dan pada masa yang sama menurunkan penawarnya.
Sesungguhnya kesembuhan itu milik Allah. Kita hanya berusaha dan berikhtiar untuk mengubat penyakit. Kalau Dia izinkan untuk sembuh, In Shaa Allah akan sembuh. Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian. Tidak ada masalah yang tidak dapat diselesaikan. Banyakkan istighfar, bersabar dan berdoa ye!

Pemanggil: Terima kasih banyak Ustaz kerana sudi bantu saya. Semoga Allah jua yang membalas jasa baik Ustaz. Assalamua’laikum.
Ustaz: Waa’laikumussalam w.m.w.b

Sekiranya anda mempunyai “MASALAH” dan ingin berubat menggunakan kaedah Ilmu Perubatan & Pengubatan Islam, tak payah nak fikir-fikir lagi. Jangan sampai “MASALAH” semakin “MELARAT”. Jangan tunggu “PENYAKIT” semakin “MEREBAK”.

Perkhidmatan rawatan ke rumah kediaman, kedai & pejabat disediakan untuk lokasi terpilih di sekitar KL dan Selangor.
PM @ Whatsapp 011-12762166 untuk temujanji.

KLIK Ikon Di Bawah Untuk SHARE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.